Wie zijn wij

Jet

Mijn naam is Jet. Ik ben directeur-eigenaar van Het Kinderkabinet. Kinderopvang is mijn grote passie. Het was voor mij dan ook een logische stap om na het afronden van mijn opleiding Agogisch Werk mijn eigen kinderdagverblijf op te zetten. In 2002 ben ik daarmee gestart in Groningen. Vervolgens heb ik in 2009 in Eelde-Paterswolde Het Kinderkabinet opgericht. De locaties in Groningen zijn in 2014 verkocht.

Met een team een zo hoog mogelijke kwaliteit van opvang neerzetten én vasthouden is voor mij zowel uitdagend als inspirerend. Binnen Het Kinderkabinet willen wij als team vanuit kleinschaligheid en met korte lijnen naar de ouders een huislijke sfeer creëren. Geborgenheid, veiligheid en gezelligheid, dat is waar mijn team en ik voor staan!

Mellanie

Mijn naam is Mellanie. Sinds 2008 werk ik in de kinderopvang. Ik heb voor dit werk gekozen, omdat ik kinderen geweldig vind. De ontwikkelingen, de peuterpraat en de vrolijkheid. Samen met ons gezellige team op de peutergroep maken we er elke dag weer een feestje van met de kinderen!

Yvonne

Mijn naam is Yvonne, zelf moeder van twee lieve kindertjes. In 2005 heb ik mijn diploma Sociaal Cultureel Werker behaald. Vanaf 2009 werk ik bij het Kinderkabinet. Ik vind het belangrijk om kinderen een gezellige en vertrouwde speelomgeving te bieden waarin ze zich veilig voelen. En waar ze de ruimte hebben om zich te ontwikkelen. Een plek waar ze de uitdaging vinden en waar ouders hun kind met plezier naar toe brengen.

Lisa

Ik ben Lisa, ik heb de opleiding pedagogisch medewerker gedaan. Sinds Februari 2016 ben ik werkzaam bij het Kinderkabinet. Ik vind het leuk om met kinderen te werken. Ik vind het mooi om te zien hoe een kind zich ontwikkelt; ieder kind is anders. Geen dag in de kinderopvang is hetzelfde. Ik heb leuke collega’s en ga elke dag met veel plezier naar mijn werk.

Hinke
 
Mijn naam is Hinke, Na het afronden van mijn opleiding pedagogisch medewerker 4, heb ik 4 jaar gewerkt als gastouder aan huis. Sinds mei 2017 werk ik met veel plezier op het Kinderkabinet. De kleinschaligheid zorgt voor een huiselijke sfeer en je leert iedereen goed kennen dit vind ik erg fijn. We hebben een leuk en gezellig team, dit maakt de samenwerking erg prettig. Goede verzorging voor de kinderen, vind ik erg belangrijk. Kinderen in hun waarde laten, ze een veilige omgeving bieden en respectvolle aandacht en duidelijke communicatie naar ouders toe, staan bij mij hoog in het vaandel.

Werken met kinderen vind ik super leuk, ik zou eigenlijk niets liever meer anders willen!

Leonie

Mijn naam is Leonie. Na het behalen van mijn diploma SAW (sociaal agogisch werk) heb ik doorgestudeerd en de opleiding SPH (sociaal pedagogische hulpverlening) afgerond.
Ik ben sinds november 2018 werkzaam bij Het Kinderkabinet en werk hier met plezier. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken vooral in de leeftijd van 0-4 jaar waarin zij een grote ontwikkeling doormaken, hier draag ik dan ook graag een steentje aan bij.

Jaike

Mijn naam is Jaike. Ik ben assistent leidinggevende en pedagogisch beleidsmedewerker bij het Kinderkabinet.
Ik vind het belangrijk om samen met de pedagogisch medewerkers te kijken naar ieder kind; wat maakt het kind uniek en welke begeleidingsstijl heeft het kind nodig? Het betrekken van diverse disciplines vind ik daarbij van waarde; samen zorg dragen voor een verantwoorde, adequate en prettige dagopvang.
Ook het uitzetten van beleid, samen met Jet en de pedagogisch medewerkers, binnen ons dagverblijf vind ik ontzettend leuk!
Daarnaast vind ik het leuk om samen met Jet te zorgen voor een fijne werkplek voor de pedagogisch medewerkers. We gaan daarbij voor persoonlijke ontwikkeling en groei.
Samen met ons team voor ieder kind een fijne opvang realiseren is voor mij een blijvende uitdaging!

Larissa

Mijn naam is Larissa. In 2014 heb ik de opleiding pedagogisch medewerker gevolgd en met succes afgerond. Werken met kinderen is iets wat ik erg leuk vind! Omdat ik het leuk vind om de kinderen een gezellige en leerzame dag te bieden. En dat ik een bijdrage kan leveren aan hun ontwikkeling. Ik vind het belangrijk dat er goed contact is met de ouders, dat een kind zich veilig en gerespecteerd voelt en dat ieder kind zich op eigen tempo kan ontwikkelen. Elke dag is een nieuwe leuke uitdaging.

Corien

Mijn naam is Corien, zelf moeder van 2 dochters. Na een lange tijd in de reclame/belettering te hebben gewerkt heb ik mij laten omscholen tot pedagogische medewerker niveau 4.
Ik heb altijd al een zwak voor kinderen gehad.
Eind januari 2021 heb ik mijn diploma gehaald en kon ik gelijk aan de slag bij het Kinderkabinet. Het werk bevalt me erg goed en we hebben een zeer leuk team.
Wat ik belangrijk vind, is dat je de kinderen “echt ziet” kijk goed naar elk kind, daardoor zie je wat het kind nodig heeft. Elk kind is uniek en heeft zijn eigen karaktereigenschappen.
Ik ben lief voor de kinderen, grappig en geduldig, stel duidelijke grenzen, empatisch vermogen, straal rust uit en ben consequent. En ik ben blij dat ik ze kan stimuleren en begeleiden in hun ontwikkeling.

Chantal

Mijn naam is Chantal en ik werk sinds augustus 2019 bij het Kinderkabinet.
Het werken met kinderen vind ik erg leuk omdat kinderen enthousiast en leergierig zijn.
Ik vind het belangrijk dat ieder kind zich op zijn eigen manier en tempo kan ontwikkelen en ben blij dat ik met mijn collega’s daar een steentje aan bij kan dragen.

Marloes

Mijn naam is Marloes. Inmiddels ben ik al 6 jaar werkzaam in de kinderopvang en heb ik ervaring tussen de leeftijd 0 t/m 4 jaar. Elke dag is voor mij weer een uitdaging om in de kinderopvang te werken. Dit omdat geen dag het zelfde is. Bij de baby’s vind ik het belangrijk om het eigen schema van ieder kind aan te houden en te doen waar zij zich goed bij voelen. Elke baby is anders en heeft eigen behoeftes. Met de peuters vind ik het dan ook erg leuk om met de kindjes op pad te gaan of leuke dingen met ze buiten te doen. Voor mij is het dan ook erg belangrijk dat het kind zich bij mij op z’n plek voelt door een lieve leidster naar hun te zijn. Kindjes kunnen bij mij altijd terecht voor een knuffel of om gezellig een boekje te lezen.

Inge

Mijn naam is Inge, en ik werk sinds januari 2021 bij Het Kinderkabinet.
Nadat ik in 1999 ben afgestudeerd aan de SPH, heb ik ruim 22 jaar in de gehandicaptenzorg met meervoudig beperkte kinderen gewerkt. Na al die jaren was het tijd voor iets nieuws, en mocht ik komen werken bij Het Kinderkabinet!
Ik ben zelf moeder van drie dochters. Ik kan genieten van de (taal-) ontwikkeling van kinderen en vind het erg leuk ze hierbij te mogen begeleiden, door middel van voorlezen, zingen, bewegen etc. Mijn eindscriptie heb ik destijds geschreven over taalontwikkeling bij jonge kinderen en het is me altijd blijven interesseren. Ik kan genieten van de mooie, grappige en soms verrassende uitspraken van jonge kinderen!

Jorien

Hoi, ik ben Jorien. Ben getrouwd en samen met mijn man en gezin wonen we in Hoogezand.
Sinds 2006 werk ik in de kinderopvang. Geen enkele dag is hetzelfde.
Ik vind het mooi om de ontwikkeling te volgen, om te zien dat geen enkel kind hetzelfde is. Ieder kind is uniek en ontwikkeld zich op zijn/haar eigen niveau en tempo.
Zo maken we er op de peutergroep elke dag weer een feestje van!

Monique

Ik ben Monique, trotse moeder van twee zoons en sinds januari 2022 met veel plezier werkzaam bij het Kinderkabinet op de groep 1-2 jaar. Na 10 jaar met passie werkzaam te zijn geweest in de kinderopvang, heb ik 6 jaar geleden de switch gemaakt naar de kraamzorg. Daar heb ik 6 jaar met plezier gewerkt, maar mijn hart blijkt toch echt te liggen bij de kinderopvang. Ik vind het dan ook leuk om weer een bijdrage te kunnen leveren in de ontwikkeling van kinderen, het is mijn doel om de kinderen een vertrouwde en veilige omgeving te bieden, waar ieder kind zich op zijn/haar eigen tempo kan ontwikkelen. Ik mag zorgen voor jullie meest kostbare bezit en het is voor mij dan ook belangrijk dat ouders hun kind met een vertrouwd gevoel kunnen brengen. Met veel plezier houd ik jullie door middel van een berichtje of een foto in de app op de hoogte van de dag, maar ook even een praatje of een luisterend oor kunnen bieden bij het halen en/of brengen vind ik een meerwaarde. Naast een goede band op bouwen met jullie kinderen, vind ik het contact met jullie als ouders ook erg waardevol. Ik kijk er naar uit om jullie kinderen en ook jullie als ouders/verzorgers te leren kennen!

Danielle

Mijn naam is Danielle. Samen met mijn vriend en onze dochter van 11 wonen wij in Eelde. Na lange tijd voor kpn te hebben gewerkt heb ik er dit jaar voor gekozen om toch mijn droom weer achterna te gaan. Werken met kinderen is altijd mijn passie geweest. Ik vind het leuk om kinderen op hun eigen manier en in hun eigen tempo te zien ontwikkelen. En ik vind het fijn om ze daar in te mogen helpen en ondersteunen. Sinds ik bij het Kinderkabinet werk rouleer ik tussen alle groepen. Dit vind ik fijn omdat ik op deze manier alle kinderen in de verschillende leeftijden mag leren kennen.

Jolien

Mijn naam is Jolien. Ik heb ik 2012 mijn diploma gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang gehaald. Na een tijdje op de BSO gewerkt te hebben, ben ik maar Australië gegaan op daar te werken als au pair. Bij terugkomst ben ik begonnen met de opleiding hogere hotelschool en ben ik als leidinggevende aan het werk gegaan in de horeca. Een superleuke tijd, maar ik was toch op zoek naar meer stabiliteit en rust. Kinderen bleef ik altijd heel erg leuk vinden en dan met name de leeftijd 0-2 jaar. Op de dreumes groep zit ik daarom ook helemaal op mijn plek. In mijn vrije uren geef ik sport lessen als boksen, BBB en bootcamp. Deze combinatie vind ik fantastisch!

Suzanne

Mijn naam is Suzanne. De opleiding gehandicaptenzorg gedaan en mij in 2022 laten omscholen tot pedagogisch medewerker. Sindsdien werk ik met veel plezier bij het Kinderkabinet. Het werken met kinderen geeft mij een voldaan gevoel. Ik draag graag een steentje bij aan de ontwikkeling van de kinderen en vind het een leuke uitdaging om elke dag te staan voor een gezellige en warme sfeer. Hierbij vind ik het belangrijk om te onthouden dat elk kind uniek is. Wie weet tot snel!!

Vera

Hoi, mijn naam is Vera. Samen met m’n man en onze twee gezellige meiden wonen wij in Sappemeer. Momenteel ben ik druk bezig me om te scholen tot Pedagogisch Medewerker
(voorheen was ik als bloemist actief, maar het werken met kinderen bleef kriebelen). En ik vind het heel fijn dat ik deze kans krijg bij het Kinderkabinet. En vind het dan ook fijn deel te mogen uitmaken van het leuke team. En de leuke kinderen die wij mogen zien opgroeien in hun eerste jaren.  Hen daarbij mogen begeleiden en stimuleren in hun ontwikkelingen. Ze in een veilige, respectvolle, gezellige en huiselijke sfeer mogen laten zijn wie ze zijn en dat elke dag weer, hoe leuk is dat! Ik hoop dan ook dat ik als persoon een aanvulling kan zijn voor kind, ouders en het team. Ik sta open voor feedback en ik denk juist dat me dat alleen maar een beter Pedagogisch Medewerker gaat maken. Ik kijk er naar uit u en uw kind te ontmoeten. Het kind is belangrijk, maar de ouders ook zeker!

Anouk

Mijn naam is Anouk, in september 2020 ben ik begonnen met de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker, tijdens de opleiding ben ik gaan stagelopen bij het Kinderkabinet, waar ik nu nog steeds met veel plezier werk! 

Ik vind het werken met kinderen leuk omdat geen dag hetzelfde is, vooral de leeftijd 0-4 jaar vind ik leuk doordat zij een grote ontwikkeling doormaken. Ik vind het belangrijk dat kinderen opgroeien in een veilige en vertrouwde omgeving en zich op zijn eigen tempo kan ontwikkelen. 

Danique

Mijn naam is Danique. Momenteel zit ik in het laatste jaar van de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. Voordat ik deze opleiding ben gaan doen heb ik de opleiding onderwijsassistent gedaan, tijdens deze opleiding kwam ik er achter dat dit toch niet de richting was die ik op wilde, en ben ik gewisseld naar de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. Van deze keuze heb ik nog nooit spijt gehad. Ik ben deze opleiding gaan doen, omdat ik vanaf jongs af aan weet dat ik iets met kinderen wil doen, zo ben ik ook al een paar jaar in mijn vrije tijd aan het oppassen dit doe ik ook nog steeds. Vorig jaar ben ik bij Het Kinderkabinet begonnen met mijn stage op de peutergroep, en momenteel ben ik ingezet als stagiaire op de babygroep en voel ik mij helemaal op mijn plek bij Het Kinderkabinet. Ik vind de collegialiteit erg fijn je kunt altijd je verhaal bij iemand kwijt, ook blijf ik het werken met de kinderen erg leuk vinden. Het leukste aan dit werk vind ik het kijken naar de ontwikkeling van de kinderen, en het contact met de kinderen hebben. Bij elke leeftijd is het contact met de kinderen anders hierdoor blijft het voor mij erg leuk, maar vooral erg leerzaam. Geen enkele dag in de kinderopvang is hetzelfde, en elk kindje leert op zijn of haar eigen tempo dit vind ik het allerleukste aan dit werk, omdat ik deel uit mag maken bij deze ontwikkeling.

Gea

Mijn naam is Gea. Geboren in 2000 en woonachtig in Eelde. Sinds september 2022 ben ik werkzaam bij Het Kinderkabinet. Voorheen heb ik altijd in de ouderen en gehandicapten zorg gewerkt, maar toch ligt mijn passie en interesse bij de kinderopvang. Ik vind het leuk om de ontwikkeling van een kind te volgen en hierbij te ondersteunen en daarnaast natuurlijk ook leuke dingen te doen!

Fleur

Mijn naam is Fleur. Ik heb in 2022 de opleiding onderwijsassistent afgerond. Ik kwam erachter dat de kinderopvang beter bij mij past. Ik werk hier nu sinds november 2022 met veel plezier! Ik vind het belangrijk om kinderen een veilige plek te bieden waar ze zich kunnen ontwikkelen en waar ze gezien worden. Het leuke aan dit werk vind ik de vrolijkheid van kinderen, de taalontwikkeling die ze doormaken en de eerlijkheid. Zelf werk ik op de 3+ groep, maar ik ben ook regelmatig te vinden op andere groepen.

Hannah

Mijn naam is Hannah. In 2023 ben ik geslaagd voor de opleiding Pedagogiek. Sinds augustus 2023 ben ik werkzaam bij het Kinderkabinet. Het werken met (jonge) kinderen vind ik erg leuk, doordat ik ze zie opgroeien en ontwikkelen en ik hierin ook mijn steentje mag bijdragen. Door goed te kijken en luisteren naar het kind, probeer ik zo goed mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van het kind. Op die manier wil ik kijken waar een kind in zijn/haar ontwikkeling behoefte aan heeft. Daarnaast vind ik het belangrijk om de kinderen een veilige plek te bieden, zodat ze zich geheel op eigen tempo in een vertrouwde omgeving kunnen ontwikkelen. Ook vind ik het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen en steeds weer nieuwe dingen bij te leren.

Sjoukje

Mijn naam is Sjoukje. Van 2007 tot 2021 heb ik gewerkt voor het Kinderkabinet. Ik ben er ruim 2,5 jaar tussenuit geweest om ook elders ervaring op te doen en vanaf januari 2024 ben ik weer terug bij het Kinderkabinet. Gewoon omdat het zo’n fijne werkplek is! Het werken met jonge kinderen vind ik de mooiste baan die er is. Het verzorgen van, en knuffelen met  de allerkleinsten, en het spelen, leren en ontdekken met de dreumesen spreekt mij erg aan. De band die je met hen opbouwt is zoveel waard! Je kostbaarste bezit bij iemand anders achterlaten is niet altijd makkelijk. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen bij mij en helemaal zichzelf kunnen zijn. Het vertrouwen van jullie als ouders en het contact met jullie speelt daarbij ook een grote rol. Ik kijk er naar uit om jullie en de kinderen te leren kennen!